Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider Vinaora Nivo Slider

beUnited

beUnited is een zakelijke netwerkorganisatie van, vóór ondernemers en dóór ondernemers,  en is opgebouwd uit niet hiërarchisch verbonden onderdelen of teams die ieder een eigen relatie en missie hebben.

lees meer

Visie

beUnited is van mening dat een proactieve zakelijke netwerkorganisatie, die samenwerking en kennisdeling tussen ondernemers, directeuren en managers bevordert van doorslaggevend belang is bij verantwoord anticiperen op de marktdynamiek

Missie

beUnited ziet het als haar missie om ondernemers, directeuren en managers te verenigen, inspireren, informeren en verbinden, dit met als doel om op verantwoorde wijze continuïteit en waarde te creëren. 

“Paardenvlees met ontstekingsremmers”, zo vat El Mundo de op 16 april gepubliceerde resultaten samen van het onderzoek van de EU naar paarden- en rundvlees in Europese producten.
De aanleiding van de testen, uitgevoerd door verschillende nationale voedsel- en warenautoriteiten op verzoek van de Europese Commissie, was het Britse paardenvleesschandaal van begin dit jaar. Toen werd in een aantal diepvriesproducten, waarin volgens de verpakking rundvlees was verwerkt, paardenvlees aangetroffen.
 
Er zijn twee soorten testen uitgevoerd: een om vast te stellen of producten die als rundvlees werden verkocht, paardenvlees bevatten; de andere om sporen van fenylbutazon in paardenvlees op te sporen. Dat is een ontstekingsremmer die dieren wordt toegediend, maar die potentieel gevaarlijk is voor mensen en daarom niet in de voedselketen terecht mag komen.
 
El Mundo licht toe dat uit het onderzoek is gebleken dat “bijna 5 procent van het rundvlees dat de afgelopen maand in de EU is geanalyseerd, sporen van paardenvlees bevat. 0,51 procent van het paardenvlees bevatte sporen van fenylbutazon”. Verder schrijft de Spaanse krant dat volgens de onderzoekers “het paardenvleesschandaal meer aan het licht heeft gebracht over handelsfraude dan over de gevaren voor de voedselveiligheid”.
 
De landen die het slechtst hebben gescoord, zijn Frankrijk en Griekenland waar in respectievelijk 13 en 12,5 procent van de onderzochte monsters DNA van paarden werd aangetroffen. In het Verenigd Koninkrijk kwam geen enkele fraudezaak met vlees aan het licht, wel werd daar het grootste aantal gevallen (14 van de 16) van fenylbutazon in paardenvlees aangetroffen.
 
Om het vertrouwen van de consumenten te herstellen, heeft de Europese Commissie voorgesteld de komende maanden harder op te treden tegen fraude met de etikettering of met de handel in vlees. Ook pleit Brussel voor een paspoort voor paarden om controles binnen de EU te verbeteren.

| 2013 | Bron(nen) © Pancras Pouw |

| beUnited| alle rechten voorbehouden | Pancras Pouw |

|--------------------Disclaimer--------------------|

Addthis