Oeroude genen versus digitale tijdperk beUnited meetup Carlijn Hermes Jean-Paul Kersten

MKB Meetup Arnhem + Lezing Oeroude genen in het digitale tijdperk

Datum/Tijd
Datum 24-06-2021
Tijd 17:00 - 20:00
Adres
Meander 251
6825 MC Arnhem

beUnited is…. omdat wij zijn!

Bij beUnited gaan we uit van het diepgewortelde mensbesef, dat wij allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. beUnited is de krachtigste belangenorganisatie van, vóór en dóór het MKB, waar de mens, ondernemerschap, toewijding in delen en relaties tussen mensen onderling centraal staan. beUnited is…. omdat wij zijn!

Programma MKB Meetup Arnhem

17.00 – 18.00 uur Netwerken
18.00 – 18.30 uur lezing Oeroude genen in het digitale tijdperk
18.30 – 19.45 uur Netwerken
19.45 – 20.00 uur Verloting & Pitch

Lezing Oeroude genen versus digitaal tijdperk

Onze maatschappij bevindt zich in de transformatie van het Industriële Tijdperk naar het Digitale Tijdperk. Binnen vijf jaar zijn Artificial Intelligence, Deep Learning, Big Data analyse, gezichtsherkenning, Internet of Things en blockchain technologie net zo vanzelfsprekend als nu de smartphone in je broekzak of handtas. Zonder dat we het zelf in de gaten hebben, heeft het digitale tijdperk een enorme invloed op onze houding en ons gedrag. Zijn wij mensen mentaal en fysiek wel
klaar voor de veranderingen die zich aan ons opdringen? Kunnen we de gevolgen van ons gedrag nog wel goed overzien? En wat als blijkt dat in onnatuurlijk gedrag een belangrijke oorzaak ligt van de toename van psychische klachten, slaapproblemen en burn-out? Niemand heeft ons ooit geleerd hoe we op een slimme en efficiënte manier ons brein moeten gebruiken. Daar zitten nou eenmaal biologische grenzen aan. De wereld om ons heen is radicaal veranderd terwijl de biologische functionaliteit van ons lichaam al honderdduizenden jaren ongewijzigd is gebleven.

Oeroude genen versus digitale tijdperk beUnited meetup Arnhem Carlijn Hermes Jean-Paul Kersten

Smartlife Academy

Smartlife Academy heeft de focus op het vergroten van de vitaliteit, werkplezier, focus én zingeving van werknemers. Dat doen we niet door ons bezig te houden met de noodzaak van gezonde voeding of door aandacht te hebben voor het belang van meer bewegen, de spreekwoordelijke appel en stappenteller. Daar zijn genoeg andere gespecialiseerde aanbieders voor op de markt. Wat wij wel doen, is organisaties bewust maken van de invloed van de snel veranderende wereld waarin veel van ons gevraagd wordt. De oeroude biochemische processen van ons lichaam passen namelijk helemaal niet bij de manier waarop we ons nu gedragen. Wil jij vitale en vooral blije en creatieve werknemers? Wij vertellen je precies wat je kunt doen om dat te bereiken.

SmartLife Academy ontwikkelt interventies vanuit een holistische visie en de positieve psychologie. Dit betekent dat wij naar de mens kijken als een geheel van fysieke, mentale, emotionele en zingevende kwaliteiten. Wij vinden dat zelfbewustzijn en zelfsturing van doorslaggevend belang zijn voor het goed functioneren, en vitaal zijn, van het geheel. Wanneer wij goed geïnformeerd zijn, en weten wat de consequenties van zijn van ons gedrag, leren we steeds betere keuzes maken. Zo kunnen we onbewuste patronen herkennen en ons gedrag aanpassen.

Carlijn Hermes

Carlijn Hermes heeft na een carrière in de reïntegratiebranche, als projectmanager veel ervaring opgedaan in het neerzetten van nieuwe concepten met als doel duurzame mensgerichte waardevermeerdering. Zij houdt zich sinds 2014 bezig met de effecten van digitale technologie op het welzijn van mensen en heeft hier haar missie van gemaakt. In 2016 heeft zij de stap naar zelfstandig ondernemerschap gezet en SmartLife Academy opgericht. In 2019 schreef zij een boek speciaal voor
ouders van kinderen met smartphones. In 2021 komt haar tweede boek uit.

Jean-Paul Kersten

Jean-Paul Kersten heeft een paramedische achtergrond en ruim 20 jaar ervaring als adviseur en trainer. De transformatie naar een duurzaam vormgegeven economie loopt als een rode draad door zijn werkzame leven. Hij houdt zich sinds 2011 bezig met de relatie tussen veranderend menselijk gedrag in het digitale tijdperk en de effecten daarvan op onze biologische functionaliteit. Sinds 2018 is hij als adviseur en trainer betrokken bij SmartLife Academy

beUnited MKB Meetups

Inspireren, informeren en verbinden is de missie van beUnited. beUnited organiseert, sinds 2011,  jaarlijks meer dan 300 beUnited MKB Meetups (voorheen BitterBallenBorrel) op B2B locaties en biedt de 40.000 MKB ondernemers, directieleden en managers in de Communityde mogelijkheid zich te verenigen, te netwerken, contacten op te doen, elkaar te ondersteunen, informatie te vergaren en content te bieden. beUnited MKB Meetups zijn veilige bijeenkomsten die worden georganiseerd binnen het wettelijk kader van de WOM.

Veilig

beUnited MKB Meetups zijn veilige bijeenkomsten die worden georganiseerd binnen het wettelijk kader van de WOM. In verband met COVID-19 richtlijnen is er een maximum aantal van 50 zakelijke deelnemers.

Laagdrempelig

De toegang, het programma, de begeleiding, de lezing en de bitterballen van Kroketterij de Bourgondiër zijn gratis. Bij reservering voor een MKB meetup betaal je wel de aangegeven prijs per persoon voor een 3 uur Hollandse bar drankarrangement. (bier, (goede) witte-, rode- wijn, rose, fris, water, koffie en thee).

MKB Meetup Arnhem

MKB Meetup Arnhem is een inspirerende zakelijke meetup voor Community Members en MKB ondernemers uit Arnhem e.o. en wordt georganiseerd, voor en door ondernemers rond Arnhem. Iedere MKB Meetup Arnhem nodigen we een inspirerende (thema) spreker uit voor een korte lezing over een maatschappelijk en/of ondernemers thema, wordt er een pitch gegeven door een deelnemer en is er meer dan voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Reserveren verplicht

Bij beUnited MKB Meetups is reserveren verplicht. Reserveren kan enkel plaatsvinden via de website en komt tot stand na het afronden van de betaling van Het Hollandse bararrangement en/of het beUnited menu. Voor reserveringen bij beUnited MKB Meetups geldt een non-refund policy, m.a.w. er zullen bij niet verschijnen en/of annuleren geen terugbetalingen plaatsvinden.

15 Deelnemers

 • Maaike van Riesen
 • Florian Silvis
 • Walter Franssen
 • Melissa Verwaal Janssen
 • Nicole van Laarhoven
 • Antonius van Tilburg
 • G.John Kuipers
 • Lizanne Jakobs
 • Pancras Pouw
 • Paula de Wild
 • Jean-Paul Kersten
 • Carlijn Hermes
 • Maarten Bierman

Reserveringen


Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Geef een reactie