beunited blog Kan jouw bedrijf 2021 aan

Kan jouw bedrijf 2021 aan?

Juist nu is het belangrijk om het fundament van jouw bedrijf te verstevigen en het niet alleen klaar te maken voor 2021 maar ook voor daarna.

Ja, dat is best lastig door de onzekere periode waarin we nu zitten. Maar toch wil ik je vragen niet te blijven focussen op wat er nu is, maar op waar jij naar toe wil en hoe je dat kunt doen.

Operating System

Daarvoor heb je een goed besturingssysteem nodig. Dat is geen nieuwe technische tool of hip systeem, maar een Operating System. Vergelijk het met een pc. Zo lang alle belangrijke basis onderdelen werken, werkt een pc prima. Zo gauw er bepaalde onderdelen kapotgaan of missen, wordt de pc trager of werkt niet meer.

Een Operating System in een bedrijf kun je zien als een set van concepten en tools die het bedrijf gebruikt om vooruit te blijven bewegen in welke situatie dan ook.

Een Operating System voor een bedrijf is veel meer dan een strategisch plan voor de lange termijn. Het is ook een manier om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen, processen kort, simpel, snel en goed te laten verlopen en het strategisch plan ook daadwerkelijk tot uitvoering brengen.

Het zorgt voor een gestructureerd framework dat de visie van het bedrijf helder maakt voor iedereen binnen het bedrijf, het geeft richting, zorgt voor discipline en accountability terwijl het bedrijf constant vooruit blijft bewegen.

EOS©

Een voorbeeld van een Operating System dat goed werkt voor bedrijven met 10 tot maximaal 200 medewerkers is EOS©. Dit staat voor Entrepreneurial Operating System©.

EOS© kent 6 Key Components™ voor elk bedrijf dat wil groeien naar een sterk bedrijf:

 1. Vision:
  De visie van jouw bedrijf glashelder in kaart gebracht en duidelijk voor iedereen in het bedrijf.
 2. People:
  De juiste mensen op de juiste plek. Omring jezelf met A-spelers.
 3. Data:
  Heel eerlijk, met een handjevol benodigde cijfers, kijken naar hoe het er écht voor staat in je bedrijf.
 4. Issues:
  Stop met pleisters plakken op problemen maar durf ze beet te pakken en voor eens en voor altijd op te lossen zodat het bedrijf ook écht verder kan groeien.
 5. Process:
  De kernprocessen op een bepaalde manier systematiseren en documenteren is the key. Dat zegt alles over de manier hoe jij jouw bedrijf runt. Dat zorgt ervoor dat je consistent kunt opschalen.
 6. Traction:
  Focus, discipline en accountability als basis op alle vlakken in je bedrijf, zodat iedereen dagelijks de noodzakelijk vereiste acties doet om van de visie werkelijkheid te maken.

Meer weten over EOS©?

In het boek Traction© van Gino Wickman lees je meer over het Entrepreneurial Operating System©. Download hier gratis hoofdstuk 1 van dit boek.

Wil jij EOS© gaan implementeren in jouw bedrijf en wil je samen met jouw leiderschapsteam meer leren over het systeem, de tools en het proces? Neem dan hier contact op om een gratis 90 minuten sessie voor jou en je leiderschapsteam te plannen. Implementeren doe je tenslotte écht samen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Angélique Piternella

Angélique Piternella is eigenaar van Share Team Support en Share Business Management. Als trainer & coach voor MKB-ondernemers en hun leiderschapsteam helpt zij hen meer uit het bedrijf te halen en dit niet alleen maar echt samen met het team te doen.
Haar motto is: keep it simple en haar leven is dan ook zowel zakelijk als privé zo simpel mogelijk ingericht. Simpel als in zonder ballast, korte processen, focus op positiviteit, doen wie je bent en alleen de noodzakelijk vereiste acties doen. Ze werkt met een virtueel team en dat geeft haar de mogelijkheid regelmatig te werken vanuit het buitenland.

Geef een reactie