Café the Pocket locatiepartner BitterBallenBorrel Duin- en Bollenstreek

Café The Pocket

Over ons

The Pocket is een zeer gezellig uitgaansgelegenheid in Katwijk, waar je niet alleen kan snookeren, poolen of darten, er is tevens een ruim en gezellig bargedeelte waar je je kunt vermaken onder het genot van een hapje en een drankje voor zeer betaalbare prijzen.

Café the Pocket locatiepartner BitterBallenBorrel Duin- en Bollenstreek

Pool in The Pocket

Pool (ook bekend als poolbiljart) is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat (pocket) zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.

The Pocket heeft 15 Brunswick Gold Crown III pooltafels waarop gespeeld kan worden.

Snooker in The Pocket

Snooker is een biljartspel voor twee spelers of twee ploegen waarbij 21 gekleurde ballen met de witte speelbal weggespeeld kunnen worden. De eenentwintig ballen zijn vijftien rode ballen en zes ballen met elk een andere kleur: geel, groen, bruin, blauw, roze en zwart. Het is enigszins vergelijkbaar met pool. De belangrijkste verschillen tussen pool en snooker zijn de afmetingen; een snookertafel is in de regel aanzienlijk groter dan een pooltafel; de ballen zijn kleiner en lichter en de keus zijn bijgevolg dunner.

In The Pocket staan 6 full-size Riley Aristrocar snookertafels waarop op elk niveau gespeeld kan worden.

Café the Pocket locatiepartner BitterBallenBorrel Duin- en Bollenstreek

Darts in The Pocket

Darten is een eeuwenoud spel. Waar het precies vandaan komt is niet geheel bekend, maar speculaties omtrent de sport vertellen dat de sport begonnen is in tijden dat soldaten tussen de veldslagen door ter tijdverdrijf wedstrijden hielden met het gooien van korte speren op bijvoorbeeld omgekeerde bodems van wijntonnen en later op doorgezaagde boomstamschijven. Op de schijven werd een puntentelling aangebracht. In de wintermaanden werd de sport noodgedwongen binnen gehouden, hetgeen tot gevolg had dat men de kleine speren moest vervangen door darts en er een nieuwe regelgeving voor het beoefenen van de binnensport werd bedacht.

In The Pocket zijn altijd drie dartsbanen direct te gebruiken. Als het nodig is kunnen er zes banen gebruikt worden.

OPENINGSTIJDEN

Maandag14:30 – 01:00
Dinsdag14:30 – 01:00
Woensdag14:30 – 01:00
Donderdag14:30 – 01:00
Vrijdag14:30 – 03:00*
Zaterdag14:30 – 03:00*
Zondag14:30 – 01:00

* Deur sluit om 01:00

CONTACT

Badstraat 38
2225 BM KATWIJK

071 4072127
info@thepocket.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Geef een reactie