BitterBallenBorrel Rotterdam locatie partner Restaurant het Scheilandshuis

Restaurant Het Schielandshuis

WELKOM bij Restaurant Het Schielandshuis

“Restaurant Het Schielandshuis” is de nieuwe ontmoetingsplek in het centrum van Rotterdam. Op de begane grond mengen de historische elementen zich met een inrichting die recht doet aan
de één van de modernste steden van Europa.

In het “Huis van de stad” komt authenticiteit van een eerlijke keuken samen met goede service. Hier kun je terecht voor een lekker “bakkie” koffie, een lunch of een goed gesprek en een glas wijn. 

“Restaurant Het Schielandshuis” heeft speciaal voor de zaalverhuur in het Schielandshuis een aantal arrangementen samengesteld. Het Restaurant is zelf ook beschikbaar voor recepties en bijeenkomsten.

Het Schielandshuis

Ruim anderhalve eeuw was het Schielandshuis een thuis voor het hoogheemraadschap van Schieland. Zij gebruikte het luxueuze onderkomen om te vergaderen, eten en slapen.
Tijdens die eerste gloriejaren was het niet voor publiek toegangkelijk. Het gold als een van de meest markante gebouwen van het centrum van Rotterdam en was een heuse bezienswaardigheid.

De sfeer van toen vind je vandaag de dag nog terug in het interieur van de stijlkamers. In de magere jaren, toen het Schielandshuis de functie van logeerplek verloor, werd het huis alsnog verhuurd en opengesteld voor publiek. In 1773 kwam er in het souterrain een theater en weer een paar jaar later werd de eerste verdieping een werkplek ‘op stand’ voor stadshuispersoneel. De gemeente Rotterdam kocht het private pand in 1840. De Utrechtse kunstverzamelaar Mr. F.J.O. Boymans wilde zijn kunst nalaten aan de stad op voorwaarde dat er geschikte plek voor werd gezocht. Een paar jaar later opende museum Boymans zijn deuren.

Het Schielandshuis

Coolsingel 114
3011 AG Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on xing
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Geef een reactie