beUnited Blog Als een vis op het droge happend naar lucht Eveline van Dongen

Als een vis op het droge, happend naar lucht!

We zitten vast in een fuik en in plaats van terug te zwemmen richting vrijheid, zwemmen we er verder in. We komen steeds meer vast te zitten, mogelijk met de dood als noodlottig resultaat. Ik noem dit bewust een resultaat, wat het is geen gevolg, noch een bijwerking. Het is het trieste toekomstbeeld dat voor ons ligt en het resultaat is van jarenlange voorbereiding.

We zijn bereid alles op te geven

Door onze drang naar controle, aangewakkerd door wanhoop en angst, zijn we bereid alles op te geven. Niet alleen de vrijheid van onszelf, maar ook die van de ander en vooral die van onze kinderen.

We zijn bereid om:
  • onszelf te isoleren, te laten traceren en commanderen.
  • mee te doen aan gedrag en medische experimenten.
  •  te vervreemden van onszelf en van anderen.
  • anderen op afstand te houden en uit te sluiten.

We maken daarmee onze samenleving en iedere menselijkheid kapot.

De dood van onze samenleving lag al op de loer, maar nu is die nabij. De komst van het vaccinatiepaspoort en de testsamenleving met groene en rode vinkjes is het net dat de fuik verder afsluit en ontsnappen onmogelijk lijkt te maken.

Zie je wel, hoor je ze denken, we waren goed voorbereid

Diverse politici en OMT leden staan te trappelen bij deze unieke kans om de samenleving veiliger te maken. Dat dit al jaren was gepland, maakt de euforie alleen maar groter. Ze geven elkaar een welgemeend schouderklopje en lachend drinken ze er wat op. Zij mogen dit namelijk wel. Ook zonder test of vaccinatie.

Alles loopt volgens plan.

Een digitaal identificatiebewijs stond namelijk al in de wet, de corona-app van De Jonge werkt hiervoor perfect, het paspoort was al besteld, en iedereen die is getest of gevaccineerd staat al in het centraal registratieregister.

Het is slechts één technische koppeling die ons nog scheidt van dit bizarre plan, dat ons teruggooit in de geschiedenis.

Rutte gaf wel aan dat er nog gedebatteerd moet worden hierover en dat zoiets niet zomaar is opgezet. Toch komt er binnen 2 weken al een voorstel voor dit coronapaspoort. Dat natuurlijk door de meesten partijen zal worden bejubeld.

Want zoals Kaag zegt: laten we een voorbeeld nemen aan Israël. En met Wilders aan kop, wordt dan collectief voorgestemd.

Ondertussen kapt een boze De Jonge het echte debat af door ieder kritisch geluid te overschreeuwen met de term nepnieuws.

En zo zijn menselijkheid en mensenrechten verworden tot een gevaar voor de volksgezondheid.

Geen ontkomen aan

Niemand kan meer ontkomen aan het feit dat dit nieuwe normaal niet meer tijdelijk is en ook niet zo was bedoeld. Ondanks de woorden van Kaag die als verkiezingsstunt opeens enige vorm van mens in zich lijkt te hebben. Rutte en De Jonge doen overigens daarvoor geeneens moeite.

Rutte is nu een merk en de Jonge gewoon lekker zichzelf. Die geniet van deze tijd van ultiem machtsvertoon en had deze periode voor geen goud willen missen.

Ze hoeven zich overigens ook geen zorgen te maken. Ondanks dat ze op Social Media worden uitgekotst en menig burger nu wel doorheeft dat zij hun macht wel erg fijn vinden en hun belangen verre van bovenaan het prioriteitenlijstje staan, ligt er, als we de peilingen mogen geloven, voor Rutte een megawinst in het vooruitzicht.

Wat hem uitstekend uitkomt, want nu de Raad van Europa zich nadrukkelijk en overduidelijk heeft uitgesproken tegen welke vorm dan ook van (in)directe vaccinatieplicht, staat het opzij kunnen schuiven van uitspraken van deze Mensenrechten Raad wél op het prioriteitenlijstje van de VVD.

Zo komt de Great Reset rap dichterbij.

De crisis gaat dan ook niet over het bestrijden van een virus, maar over het bereiken van complete controle over het leven. Dat daarmee ook de individuele mens zijn vrijheid, zijn bezit en iedere vorm van spiritueel bewustzijn kwijtraakt kun je wel scharen onder bijwerkingen.

Lastig voor de burger, maar ook weer zo’n succesmomentje voor de machthebbers.

Mensenrechten aan de kant

Want nadat zij jarenlang zich nog enigszins aan de mensenrechten moesten houden, hebben ze nu eindelijk een reden om die volledig aan de kant te schuiven.

En uit angst geeft de bevolking ze nog graag op. Het is een continue win-win, helaas echter voor slechts één groep. Voor de rest lijkt er geen weg terug.

Toch kunnen we leren van onze geschiedenis.

Nederland staat bekend als waterland. Bekend om zijn dijken en waterbeheer. Het land dat weet dat je water niet moet willen tegenhouden, maar ermee moet leren leven. Het land dat door schade en schande heeft geleerd dat water moet stromen. Het land dat weet dat als je het natuurlijk verloop onder begeleiding zijn gang laat gaan, dat dan het land het meest vruchtbaar is.

Laten we dus stoppen met de controle, stoppen met strijden en stoppen met elkaar dit aandoen.

Een ieder heeft de keuze

Een ieder heeft de keuze om uit de fuik te zwemmen en zijn eigen vrijheid te heroveren door weer mee te gaan stromen met het leven, in plaats van happend naar lucht te wachten op de dood.

Als we dit echter als groep doen, breken we samen het net, krijgt iedereen zijn vrijheid terug en komt er inderdaad een great reset, maar dan één vanuit liefde, verbinding en gezondheid in brede zin.

Wij samen.
Jij en ik.
In liefde.

Eveline Van Dongen
Jurist, coach, auteur

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Redactie beUnited
De redactie van beUnited (re)post actueel Ondernemersnieuws op de nieuwspagina van beUnited, het krachtigste zakelijke netwerk van, vóór en dóór MKB ondernemers, directeuren en managers in Nederland.

Geef een reactie