beunited De NOS kan al uw hulp gebruiken

De NOS kan al uw hulp gebruiken

Onder het kopje ‘coronacrisis’ bij Teletekst pagina 101 weten ze van gekkigheid soms niet meer wat ze moeten schrijven. Al veertien maanden trekt mijn oog daar ook steeds naar toe. De ene keer staat die kop bovenaan de pagina en een andere keer begint ie pas halverwege.

De bedoeling van die kop, lijkt mij, is om corona gerelateerde items onder de aandacht te brengen. Daarom verbaasde mij de volgende titel die onder de kop ‘coronacrisis’ geschreven stond: ‘Vooronderzoek naar Kuip-indringers.’

Al eerder schreef ik over mijn woordblindheid. Ik lees niet altijd wat er daadwerkelijk staat. In eerste instantie las ik dus: ‘Vooronderzoek naar Kuipers voordringen.’ Even was ik in de veronderstelling dat Kuipers had voorgedrongen om die prik te halen. Maar natuurlijk niet. Hij kijkt wel beter uit.

Uit nieuwsgierigheid dus toch maar het artikel gelezen. Want wat heeft de Kuip met Corona te maken? Nou kan ik daar als Ajacied heel flauwe grapjes over maken, maar dat ga ik niet doen. In de tekst gaat het over de harde kern van Feyenoord die bij de thuiswedstrijd tegen RKC stiekem het stadion zijn binnengedrongen. Ze hadden fakkels en vuurwerk meegenomen. Persoonlijk kan ik dat wel waarderen. En de spelers van Feyenoord waardeerden dit ook. De supporters niet gebleven en vertrokken na een applaus van hun spelers. En meer dan dat stond er niet in de tekst.

Nu gaat het overal echt alleen nog maar over één onderwerp. Van RTL Boulevard tot Jeugdjournaal en van de bakker tot op het schoolplein. Maar waarom staat er een item over voetbal onder het kopje ‘coronacrisis’ ?

Is het een fout van een stagiaire of was de typiste al aan haar zesde shotje Flügel bezig? Zoiets blijft giswerk, totdat je de vraag aan de desbetreffende afdeling stelt. Want die afdeling bestaat! Wil je iets melden wat je in het nieuws hebt gezien wat niet klopt, dan kun je, net als ik, in de pen klimmen. Schrijven naar tikfout@nos.nl is alles wat je dan moet doen.

Beste dame, heer,

Nu begrijp ik best dat ook jullie na 14 maanden niks nieuws meer weten te vertellen over Corona en de mutanten. Echt. Op een gegeven moment is de propaganda-grabbelton leeg en onderwerpen met waarheden over het vaccin of het ware aantal mensen dat er bij demonstraties aanwezig is, mogen niet verteld worden. Tja. Maar om dan maar een item over ‘indringers in de Kuip’ onder deze kop te plaatsen, vind ik – zacht uitgedrukt – wel wat eigenaardig.

Met vriendelijke groet,

Carool

Naast een standaard antwoord dat mijn mail in goede orde was ontvangen, kreeg ik geen respons. Echter, binnen een uur stond de tekst over de indringers in de Kuip niet meer onder het kopje ‘coronacrisis’.

Schrijven naar tikfout heeft dus zeker zin. Misschien maar een ideetje, hoor, maar wat nu als we de NOS een handje helpen en hen teksten met echte verhalen en waarheden doormailen? Ze zeggen niet voor niets dat je alleen iets kunt veranderen, wanneer je daar zelf mee begint. Misschien dat we ze daar aan het denken zetten. Wie weet. Niets doen is in ieder geval nooit een optie. En een beetje hulp aanbieden aan de mainstream media kan nooit kwaad. Vandaag stond het volgende artikel namelijk onder het kopje ‘coronacrisis’: ‘Record aantal burenruzies in 2020′.

In het artikel zelf wordt geen woord gerept over enige link met het virus of de maatregelen. De NOS kan dus echt al uw hulp gebruiken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 Events
0 Partners
> 0 Members
0 Ambassadeurs
0 Locaties
Carool Rijnierse

Carool Rijnierse is tekstschrijfster en plaatst hier columns over het wel en wee van het leven.
Ze heeft drie zoons, drie honden en drie katten. Meer dan 22 jaar heeft ze voor haar werk gereisd en daardoor een eigen kijk op de wereld gekregen.

Geef een reactie