beUnited Stuk Paspoort

Framing: Paspoort

Voorheen was een paspoort nodig om naar een land te gaan waar je niet woonde. De Europese Unie werd de burger verkocht om zo vrij binnen Europa te mogen reizen. Verder is er voor de burger persoonlijk in de EU niet veel voordeel voelbaar. En op dit moment heeft de burger in de EU niet veel meer rechten dan een Brexit Brit. Wij komen zelfs niet veel verder meer dan de stoep voor de lokale McDonalds.

Voor de grap ben ik afgelopen weekend met een paar QR-pas houders een dagje zonder QR pas op pad gegaan, en ik wil hierbij iedereen adviseren dat een dag te doen.

Doe even alsof je ongevaccineerd bent of niet kunt aantonen dat je corona hebt gehad en geen test hebt gedaan. Zie het even als oefening voor het geval je voor februari 2022 je booster prik nog niet hebt gekregen (of niet meer wil). Wij kunnen je vertellen, dan ga je het pas voelen, je gevoel liegt niet, je voelt dan gewoon dat het zo niet verder kan.

Een vergelijking met de bezetting in de 2e wereld oorlog mag je wat ons betreft gewoon maken want we hebben niet voor niets beloofd dat we dat nooit zullen vergeten. Je kunt nu zonder QR voelen wat jouw doodgewone opa en oma hebben meegemaakt. Dan bedoel ik de Opa en Oma die als gewone burger in de oorlog in een bezet land woonde. Gewone mensen die alleen op de bon boodschappen mochten doen, zich aan een avondklok moesten houden en willekeurig hun ID bewijs moesten laten zien.

Vandaag de dag is er in Australië zelfs een vergelijk te maken met de ervaring van mijn vader die op 16 jarige leeftijd opgepakt werd omdat hij na spertijd op straat liep en in een werkkamp werd gezet. En ja, helaas in Australië kun je vandaag de dag voor 14 dagen in een zwaar bewaakt kamp worden gezet als uit contactonderzoek blijkt dat je in contact bent geweest met iemand die besmet is.

Dus ga eens met een paar vrienden een dag de stad in zonder jullie QR code en vergeet even de privileges die je hebt gekregen omdat je de adviezen van het OMT en VWS netjes hebt opgevolgd. Onder de belofte dat we onze vrijheden (zonder pas) terug zouden krijgen.

Wat zegt jullie intuïtie zonder die QR, jullie onderbuikgevoel, is dit de oplossing die we willen of zullen we snel ons geld in de zorg, de bescherming van kwetsbaren, een gezonde leefstijl en ventilatie steken?

Want waar gaat dit anders naar toe? Er is in deze 2 jaar nog geen enkele belofte nagekomen……

beUnited Memberships

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Dick van den Berg
Ik ben vanaf mijn 18e ondernemer. Heb meerdere bedrijven gehad, minder succesvol en zeer succesvol. De kennis die ik in de ruim 30 jaar heb opgebouwd deel ik nu graag als adviseur en sparringpartner met Goalmaker. TalentSearch is de Persoonlijkheidstest waarmee ik zeer succesvol het assessment van mijn personeel heb gedaan. Ik ben zo enthousiast over het feit dat daarmee iedereen kiest te doen wat hij of zij met gemak en plezier kan betekenen voor een bedrijf dat ik TalentSearch ben begonnen. Mijn eigen profiel is die van een ondernemer in hart en nieren. Als het staat dan staat het en dan ga ik weer door.

One thought on “Framing: Paspoort”

  1. Jan Everink avatar bureve schreef:

    De QR-pas is een grof schandaal. Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat voor regering hebben we? De QR-pas veroorzaakt veel leed en schade en heeft volstrekt geen nut. Moet dus heel snel worden afgeschaft.

Geef een reactie