Het belang van gezonde voeding bij rouw

Als eerst; wat is rouw? 💭

Volgens Wikipedia:

“Rouw is een emotionele reactie als gevolg van een verlies, in het bijzonder het verlies van een naaste”

Rouw is misschien een onderwerp waar we niet al te graag bij stilstaan. Maar zo belangrijk om dit meer bespreekbaar te maken. De impact van rouw is enorm. Zowel mentaal als fysiek. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Ja ook jij. Het is nou eenmaal onderdeel van het leven.

Rouwcurve van Elisbeth Kubler-Ross

In mijn proces kwam ik de rouwcurve van Elisbeth Kubler-Ross tegen. Ik vond dit super interessant want onbewust had ik alle fases doorlopen. Vanaf dat moment begon ook mijn zelfreflectie op mijn gedrag van de afgelopen jaren.

Rouw geeft een enorme inspanning op je lichaam en geest door de hoge stress. Hierdoor heb je ook een minder goed functionerend immuunsysteem. En laat een gezonde leefstijl nou net datgene zijn dat je immuunsysteem een boost geeft! Daar hoort gezonde voeding bij.

Stress en Eetlust

Ook heeft je stress niveau direct invloed op je eetlust. Daarom kun je de eerste paar dagen na een verlies vaak geen hap door je keel krijgen. Logisch want je brein focust zich op het probleem, wat op dat moment prioriteit heeft.

Na een periode kun je ook de leegte die je vult proberen op te vullen met ongezonde voeding; denk aan comfort food (of andere externe factoren). Om even niet verdrietig te willen zijn. Vaak voel je je daarna nog ellendiger (ook wel; geanticipeerde spijt).

Juiste Voedingsstoffen

Juist wanneer het immuunsysteem in tijden van rouw minder goed functioneert, is het ontzettend belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen! Zodat je je fysiek langzaam beter gaat voelen. En meer meer energie, meer uit je dagen kunt halen ❤️

Persoonlijk heeft een gezonde leefstijl hét verschil gemaakt in mijn rouwproces. Daar hoort gezonde voeding bij, hieruit is ook mijn passie ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat het hebben van een goede gezondheid het allerbelangrijkst is in het leven. En dat gun ik jou ook.

Persoonlijk heeft een gezonde leefstijl hét verschil gemaakt in mijn rouwproces.

Als je tot hier hebt gelezen, dankjewel. Je bent het waard om voluit te leven! ✨

Wil je voedingsadvies op maat gericht op rouw? Vraag dan nu vrijblijvend een impact call aan. Ook ben ik te volgen op Instagram @health.impact.mahsa

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Mahsa Jafari
Voedingsdeskundige bij rouw

Geef een reactie