beUnited Pancras Pouw ONDERNEMERS RAKEN HELE HEBBEN EN HOUDEN KWIJT

Ondernemers raken hele hebben en houden kwijt

Het MKB heeft het zwaar. Volgens onderzoek van Atradius zijn er 41% meer faillissementen, gaat 1 op de 6 bedrijven failliet. De schuldenberg aan belastingen is immens. Richard Beune praat erover met Pancras Pouw, de oprichter van beUnited, een netwerk van MKB-ondernemers waar 40.000 bedrijven bij zijn aangesloten.

Met een deel van het MKB gaat het goed, vertelt Pouw, maar er is een flink deel dat aan de rand staat van de afgrond. Hij hoort schrijnende verhalen.

Alleen al de belastingschulden zijn voor velen “een berg die niet te nemen valt”.

Pouw wijst erop dat 1,5 miljoen ondernemers eenmanszaken zijn of VOF’s die bij een faillissement hun hele hebben en houden kwijt kunnen raken, “tot het bankstel aan toe.” Veel ondernemers krijgen geen of te weinig steun. “Voor hen is er geen enkel perspectief. Zij gaan terug naar de daglonen van de 19e eeuw.”

Voor hen is er geen enkel perspectief. Zij gaan terug naar de daglonen van de 19e eeuw.”

MKB wordt niet meer vertegenwoordigd

Hij stelt dat het MKB in het Nederlandse poldermodel niet meer wordt vertegenwoordigd. Het vroegere MKB-Nederland is nu onderdeel geworden van VNO-NCW, dat vooral het grootbedrijf vertegenwoordigt. “Het VNO-NCW zegt gewoon: hou je aan de maatregelen.” Maar alle maatregelen die worden genomen, zegt hij, zijn alleen goed voor de grote bedrijven.

“Er wordt gezegd we doen het samen. Maar we doen het helemaal niet samen. De rekening gaat naar het MKB.”

beUnited MKB ZZP

Wees welkom bij beUnited, een community van, vóór en dóór MKB ondernemers, directeuren en managers. Een actief zakelijk netwerk zonder vaste verplichtingen, kosten of contributie, waar gezamenlijk verantwoord ondernemerschap in eigen verantwoordelijkheid centraal staat. 

Doelgroep

De doelgroep van beUnited is het MKB in Nederland, m.a.w. van eenmansbedrijven tot bedrijven met 250 medewerkers. In totaal meer dan 1,9 miljoen bedrijven, (inter)nationaal opererend (in alle branches) met circa 7 miljoen werknemers en een totale jaarlijkse omzet van circa 1000 miljard euro.

Visie

De MKB bedrijven in Nederland, veelal van zelfstandig ondernemers (met de nadruk op zelfstandig), opereren in een steeds sneller veranderende omgeving en trachten ieder voor zich te anticiperen op de marktdynamiek. Belangenbehartiging van het MKB in Nederland is niet of nauwelijks goed georganiseerd, o.a. fiscale en sociale wetgeving, stimulering- & subsidieregels sluiten zelden aan bij de MKB praktijk. Een moderne proactieve community die samenwerking en kennisuitwisseling tussen MKB ondernemers, directeuren en managers bevordert, is daarbij van doorslaggevend belang. 

Doel

beUnited heeft als doel, andere MKB ondernemers, directeuren en managers te verenigen, inspireren, informeren, verbinden, door hun belangen te behartigen en door hen ondersteunen bij het professionaliseren en verbeteren van het ondernemerschap, het versterken & vergroten van de onderneming(en) en het creëren van duurzame (maatschappelijke) waarde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Pancras Pouw

(groot)vader, ondernemer, visionair, inspirator, vrijdenker, levenskunstenaar, verbinder, golfer

Een ervaren visionaire bestuurder/directeur die weet wat het is om (eind) verantwoordelijk te zijn voor een organisatie en gewend is om de strategie te bepalen en deze operationeel weet te vertalen naar doelen. Beschikt over een buitengewoon groot (social) netwerk en is zeer succesvol gebleken bij het uitrollen van "new business".

Een daadkrachtige persoonlijkheid, out of the box denker die de lijnen helder edoch daadkrachtig uitzet en daarbij vertrouwt op c.q. gebruik maakt van de kwaliteiten van het team en de organisatie.

Een echte stimulator met een heldere open leiderschapsstijl met een bewezen strategisch, financieel/bedrijfseconomisch en organisatorisch inzicht. En in de vervulde rollen/opdrachten verantwoordelijk geweest voor het initiëren van beleid en leiding geven aan de uitvoering, aan reorganisaties en het bedenken, opzetten en uitrollen van nieuwe organisatie(onderdelen), concepten, producten, diensten en marketingactiviteiten.

Geef een reactie