Creatief denken gaat razendsnel

Wist je dat op 8 jarige leeftijd de helft van je creativiteit verdwenen is?

In de vorige blog vertelde ik over hoe de taal ons in de linkerhersenhelft drijft. 

Wat maakt dat nou uit, zou je denken, maar daar ontwikkelt zich dan namelijk iets heel belangrijks. Want als je dus de focus van de gevoelskant (de rechterhersenhelft), naar de ratio-kant (de linkerhersenhelft) verplaatst doordat we ons helemaal richten op de taal, dan is de rechterkant steeds minder bereikbaar.

Je verleert als het ware te werken met die rechterhersenhelft. Gemiddeld gezien, hoe ouder je wordt, hoe minder connectie je nog met de gevoelskant van je hersenen hebt. Maar dat geldt niet helemaal voor jou! 

Succesvolle ondernemers zijn creatief 

En dat geeft grote voordelen. Waarom? Omdat je in de rechterhersenhelft 32x zo snel kan denken dan in de linker. Dat je creatief en out of the box denkt, dat je empathisch kunt handelen, dus mensen aanvoelt, je intuïtie in kan zetten en nog veel meer! En dit kan leiden tot een succesvollere onderneming.

Maar wat kan je dan met je linkerhersenhelft en waarom kan ik als ondernemer, dan wel in die rechterhersenhelft blijven werken? Als je dat wil weten, lees dan mijn volgende blog.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Guen Leesberg

Mijn naam is Guen Leesberg en ik heb een eigen praktijk in Beuningen en in Nijmegen, waarin ik mensen met klachten duurzaam van hun psychische en fysieke problemen afhelp. Voorbeelden zijn Whiplash, Burn-out, Depressie, Dyslexie, Hernia, Trauma, Negatief zelfbeeld, ADHD en andere diagnoses.

Door met eenvoudige, maar uiterst krachtige zelfhulpmethodes te werken, worden cliënten weer kapitein op hun eigen schip. Het werken met cliënten geeft me energie. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige werk mag doen en wil jullie in mijn blogs graag meenemen in de beleving van een unieke visie op de wereld en daarna zeker ook op jezelf.

Ik werk dagelijks met creatieve en sensitieve mensen en met kinderen (maar ook volwassenen) met Dyslexie of andere leerproblemen.
De groeiprocessen bij ondernemers raken me in het bijzonder omdat er ineens mogelijkheden ontstaan voor wat als onmogelijk werd beschouwd. Ik ben ook wel een beetje trots op mezelf want mijn cliënten komen van heiden en ver, juist omdat mijn aanpak zo bijzonder en effectief blijkt te zijn.

Ik hoop dat mijn bijdrage d.m.v. o.a. mijn blogs aan beUnited jou mag helpen om eens door een andere bril naar jezelf te leren kijken en daar je voordeel mee te doen.

One thought on “Creatief denken gaat razendsnel”

Geef een reactie