De logica brengt ons van A naar B, maar in de verbeelding is alles mogelijk.

De logica brengt ons van A naar B, maar in de verbeelding is alles mogelijk.

Waarom je je mond moet houden als je creatief wilt zijn.

Wat ik in de vorige blog vertelde, was dat je als ondernemer hoogstwaarschijnlijk gebruik maakt van de onderbewuste aangeboren talenten vanuit je rechterhersenhelft.

Misschien denk je nu, waar heeft ze het over?

Mooi dat ga ik je nu uitleggen en dat kan jou veel voordelen opleveren.

Onderbewuste aangeboren talenten, die we allemaal hebben, kun je via de inzet van je rechterbreinhelft gemakkelijk bereiken.

Oh? Hoe dan?

Nou kijk, alle hele jonge kinderen zijn afgestemd op de gevoelskant (rechter kant) van de hersenen. Een kind is namelijk (buiten enkele primaire levensbehoeften zoals eten en drinken) bijna alleen maar gericht op het proeven en checken van sferen.

Waarom? Omdat het dan weet dat het veilig is.

En wat heeft dat met ondernemen te maken?

Dat zit zo, als we opgroeien en we leren praten, trekt de taal je uit de gevoelskant van je hersenen weg en werk je automatisch steeds meer in de ratio-kant, de linkerhersenhelft.

Ja, én?

Dit betekent dat als je weet dat in de rechterhelft de aanleg voor creativiteit, passie, liefde en sociale vaardigheden, intuïtie enz. enz. te vinden is en het talige deel in het linkerbrein huist, je waarschijnlijk nu ook begrijpt dat er dan ineens minder focus overblijft voor het rechterbreindeel.

In het rechterbrein werk je 32x zo snel dan in het linker.

Dus op het moment dat je gaat praten, verleg je je focus van rechts naar links. Te weten dat taal heel traag en begrenzend is.

Via beelden, gevoel, proeven en het ruiken van geuren kan je veel meer en sneller informatie verwerken en opslaan. Bovendien kunnen gevoelens nooit liegen maar met woorden kunnen we dat wel. Wat dit allemaal inhoudt is heel boeiend, waarschijnlijk ook voor jou als ondernemer.

Als je hier nog meer over wil weten, lees dan mijn volgende blog.

Guen Leesberg

Mijn naam is Guen Leesberg en ik heb een eigen praktijk in Beuningen en in Nijmegen, waarin ik mensen met klachten duurzaam van hun psychische en fysieke problemen afhelp. Voorbeelden zijn Whiplash, Burn-out, Depressie, Dyslexie, Hernia, Trauma, Negatief zelfbeeld, ADHD en andere diagnoses.

Door met eenvoudige, maar uiterst krachtige zelfhulpmethodes te werken, worden cliënten weer kapitein op hun eigen schip. Het werken met cliënten geeft me energie. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige werk mag doen en wil jullie in mijn blogs graag meenemen in de beleving van een unieke visie op de wereld en daarna zeker ook op jezelf.

Ik werk dagelijks met creatieve en sensitieve mensen en met kinderen (maar ook volwassenen) met Dyslexie of andere leerproblemen.
De groeiprocessen bij ondernemers raken me in het bijzonder omdat er ineens mogelijkheden ontstaan voor wat als onmogelijk werd beschouwd. Ik ben ook wel een beetje trots op mezelf want mijn cliënten komen van heiden en ver, juist omdat mijn aanpak zo bijzonder en effectief blijkt te zijn.

Ik hoop dat mijn bijdrage d.m.v. o.a. mijn blogs aan beUnited jou mag helpen om eens door een andere bril naar jezelf te leren kijken en daar je voordeel mee te doen.

One thought on “De logica brengt ons van A naar B, maar in de verbeelding is alles mogelijk.”

Geef een reactie