Zijn we wel zo slim bezig met z’n allen?

Zijn we wel zo slim bezig met z’n allen?

Durven en doen…

In mijn vorige blogs vertelde ik dat je als ondernemers een grote kans hebt dat je connectie bent blijven behouden met je rechterhersenhelft en dat dit grote voordelen heeft.

Als je onderneemt, moet je dat durven en doen. Dit betekent dat je dus dat rechterbrein aanspreekt. Want daar heb je dat deel van je hersenen namelijk voor nodig.

Waarom?

Omdat je in de linkerhersenhelft wordt gedreven in een fuik van angst, zeker weten, beredeneren, taal, ratio, reeksen, de beperking van tijd, letters, cijfers enz.

Met je linkerbrein kom je niet toe aan de eigenschappen die nodig zijn voor succesvol ondernemen. Je hebt er namelijk gevoel voor nodig om te ondernemen.

Empathie is bijvoorbeeld een belangrijke factor die je nodig hebt om goed in te kunnen spelen op de wensen van je klant en daar heb je dus juist de rechterhelft voor nodig.

Natuurlijk is dat zwart-wit gezegd want er is altijd een combinatie van beide hersenhelften aan het werk. Maar wanneer je een grote neiging tot links-denken hebt, is goed ondernemerschap bijna onmogelijk. Vanuit de linkerhersenhelft vergeet je welke talenten je van nature kunt aanspreken en dus mis je de boot.

Angst versus vertrouwen

Zoals ik al eerder vertelde handelen de meest succesvolle mensen van de wereld altijd vanuit hun intuïtie. Zodra ze daarmee stoppen raken ze hun geld kwijt. Het meest interessante daaraan is, dat pas als ze alles kwijt zijn, zij de angst loslaten en op een inventieve manier weer aan geld weten te komen. De angst-gedachte (vanuit het linkerbrein) maakt ruimte voor creativiteit (er valt namelijk niets meer te verliezen, ze zijn toch al alles kwijt) en zo kiest men onbewust voor de creativiteit die huist in het rechterbrein.

Deze mensen worden dan opvallend eenvoudig opnieuw miljonair. Het zit hen niet in het bloed, maar in het brein, hoewel rechtsdenkenden die gave natuurlijk wel via hun ouders overgedragen hebben gekregen. 

In woorden iets uitdrukken is soms onmogelijk en ook zeer begrenzend.

Ja maar hoezo, die talige kant heeft toch ook z’n voordelen?

Nou…… die voordelen zijn niet zo groot als je denkt. Want als je weet dat het bewustzijn 5% is van ons vermogen en dat het onbewuste deel 95% is van je denk-capaciteit, dan ga je er al wat meer van snappen, niet?

Bovendien is taal zeer traag.

Als je iets indrukwekkends beleeft in een paar seconde, zou je over deze herinnering (rechterbrein) wel een boek kunnen schrijven en dan nog, zijn er niet altijd de juiste woorden voor.

Hoe traag en beperkend is dus de taal. Het neemt je bovendien zo in beslag dat er geen tijd is om  creativiteit of talent van het rechterbrein aan te spreken. 

95 versus 5, als je de keuze had, wat zou jij dan kiezen?

Dus wil je zeggen dat wij en onze maatschappij dus functioneren op een capaciteit van 5% en dat de meeste mensen die 95% dan laten liggen?

Zwart-wit gezien wel ja.

Pffffff, hoe kan dat?

Tja dat is ooit een kwestie van de ontwikkeling van onze angstcultuur geweest. Of de keuze bewust is gemaakt lijkt me niet logisch. Maar we doen het nu wel zo. Een gedrag dat is ontstaan.

Interessant, niet? 

Maar wat is daar dan wel de reden van?

Dat vertel ik je graag in de volgende blogs.

Ik hoop je daar weer te ontmoeten. Heb je vragen over deze blogs of wil je meer informatie over het veranderen en oplossen van je eigen beperkingen, blokkades, trauma’s of attitudes, neem dan gerust contact met mij op. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Guen Leesberg

Mijn naam is Guen Leesberg en ik heb een eigen praktijk in Beuningen en in Nijmegen, waarin ik mensen met klachten duurzaam van hun psychische en fysieke problemen afhelp. Voorbeelden zijn Whiplash, Burn-out, Depressie, Dyslexie, Hernia, Trauma, Negatief zelfbeeld, ADHD en andere diagnoses.

Door met eenvoudige, maar uiterst krachtige zelfhulpmethodes te werken, worden cliënten weer kapitein op hun eigen schip. Het werken met cliënten geeft me energie. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige werk mag doen en wil jullie in mijn blogs graag meenemen in de beleving van een unieke visie op de wereld en daarna zeker ook op jezelf.

Ik werk dagelijks met creatieve en sensitieve mensen en met kinderen (maar ook volwassenen) met Dyslexie of andere leerproblemen.
De groeiprocessen bij ondernemers raken me in het bijzonder omdat er ineens mogelijkheden ontstaan voor wat als onmogelijk werd beschouwd. Ik ben ook wel een beetje trots op mezelf want mijn cliënten komen van heiden en ver, juist omdat mijn aanpak zo bijzonder en effectief blijkt te zijn.

Ik hoop dat mijn bijdrage d.m.v. o.a. mijn blogs aan beUnited jou mag helpen om eens door een andere bril naar jezelf te leren kijken en daar je voordeel mee te doen.

Geef een reactie