Een succesvolle businessloop atletiekunie Hardlopen.nl voor bedrijven

Een succesvolle businessloop

Kun jij het je voorstellen: jij loopt dit najaar met jouw collega’s gezamenlijk een hardloopwedstrijd. Zo’n businessloop is misschien wel de sportiefste vorm van teambuilding. Zeker wanneer jullie je ook samen voorbereiden op het startschot. En door de professionele voorbereiding komt jullie team ook nog eens zonder blessures en mét motivatie over de finish.   

De Atletiekunie ontwikkelde een programma waarmee bedrijventeams onder begeleiding van bekwame trainers naar een businessloop toe werken. Hardlooptrainer Arjen Kroder stoomt zulke teams klaar voor grote en kleine loopevenementen. Hans Fermont, partner bij Qonqord, trainde deze zomer samen met collega’s naar de Dam tot Damloop toe. Beide heren delen hun ervaring.

Voordelen van een businessloop

Door mee te doen aan een businessloop breng je collega’s en zakenrelaties dichterbij elkaar. Zo neemt door hardlopen de kwaliteit van communicatie toe. Hoe dit kan? Onder andere doordat hardlopen allerlei positieve mentale en fysieke veranderingen in gang zet. In de magie van hardlopen met collega’s lees je precies hoe het werkt. Een van de belangrijkste conclusies uit dit artikel is: hardlopen maakt fysiek én mentaal gezonder. Andere redenen om aan een business run mee te doen:

  • collega’s leren elkaar op een andere manier kennen
  • “de baas” kan eindelijk eens verslagen worden 😉
  • jullie onderneming is sportief zichtbaar tijdens een groot evenement
  • na afloop, over de finishlijn, zijn jullie als bedrijf samen trots

Samen voorbereiden = blessurepreventie + duurzaam

Wanneer de inschrijving van een businessloop is geregeld, staat de stip op de horizon voor de medewerkers. Het team is enthousiast. Nu staat alleen de voorbereiding een succesvolle deelname nog in de weg. Om verantwoord te kunnen starten en gezond te kunnen finishen, is een goede voorbereiding essentieel. De Atletiekunie biedt een programma aan waarbij een ervaren trainer elke medewerker gedegen voorbereidt. De kans op blessures neemt flink af en het loopplezier neemt toe. Arjen Kroder, hardlooptrainer niveau 3: ‘Je wilt dat de mensen blij over de finish komen en trots zijn op de geleverde prestatie. Ze mogen best moe zijn, maar niet helemaal kapot. En je wilt dat ze gemotiveerd zijn om te blijven hardlopen.’ Diezelfde instelling hanteert de trainer voor de weg ernaartoe. Arjen: ‘De inhoud van het programma heeft als doel: blessurevrij naar een event trainen. We focussen daarom vooral op looptechniek en ondersteunende oefeningen. Naast het feit dat ik ze minder blessuregevoelig wil maken, leer ik de mensen efficiënter lopen zodat ze makkelijker en met meer plezier hun doel halen. We trainen wekelijks samen en daarnaast lopen ze zelf ook nog, ieder op een eigen niveau. Ik bekijk per persoon wat haalbaar is, hoe ziet iemands agenda en leven eruit bijvoorbeeld? Op basis daarvan bepalen we het doel en soms stellen we dit doel gaandeweg bij. Deze zomer begeleidde ik in een korte tijd een groep medewerkers van Intertrust naar de Damloop toe. Een van de deelnemers adviseerde ik het ambitieniveau bij te stellen naar de vijf, in plaats van tien Engelse mijl. Meer zou niet verantwoord zijn. Dat zie ik ook als mijn taak, ze willen tenslotte de dagen erna ook zonder blessures door. Dit najaar starten we met een volledig trainingsprogramma van twintig weken.’

Samen voorbereiden =  teamspirit en meer

Hans Fermont van Qonqord: ‘Samen trainen draagt enorm bij aan de teamspirit. Het begint al op het moment dat iedereen in sportkleding om vier uur ‘s middags in het kantoor verzamelt. Dat op zichzelf is al grappig. De sfeer is meteen lekker los en we lopen zo het bos in. Je bent in een andere omgeving, doet samen even iets heel anders en je hebt het over andere dingen. Het is heel gaaf om iets met elkaar te doen wat niets met werk te maken heeft. Sommige mensen zagen vooraf wel tegen de looptrainingen op. Ook de niveaus verschillen flink. Maar de training bestaat vooral uit techniek en oefeningen, gecombineerd met verschillende tempo’s. De hele groep vond het leuk en kon meedoen op z’n eigen niveau. Iedereen leert, maakt stappen en ontwikkelt zich.’

Net als veel ondernemingen streeft ook Qonqord naar vitale en gezonde medewerkers. Hans: ‘Daar past hardlopen heel goed bij. Maar zelfstandig starten met hardlopen is niet voor iedereen weggelegd. Met dit programma kan wel iedereen meedoen. En nu is er ook nog een doel aan gekoppeld, de Damloop in dit geval. Het leukste vind ik om te zien dat iedereen z’n eigen doel stelt en haalt en dat mensen die jaren niet gesport hebben actief en enthousiast worden. Nu de Damloop erop zit, starten we met het volgende traject: de Hilversum Cityrun. Hier trainen we in zes maanden naar toe.’

Hardlopen voor bedrijven.nl partner beUnited

Jouw businessloop?

Wil jij met jouw collega’s ook verantwoord naar een businessloop toe trainen? De Atletiekunie, de autoriteit in Nederland op het gebied van hardlopen, stoomt jullie team klaar voor elke bedrijvenloop in Nederland. Dus ook voor een lokale wedstrijd in jullie buurt. En ter inspiratie: er komen weer grote bekende hardloopevenementen aan zoals

  • de NN Egmond Halve Marathon op 8 januari 2023,
  • de Groet uit Schoorl Run op 12 februari 2023,
  • de Zandvoort Circuit Run op 26 maart 2023
  • de Alkmaar City Run op 17 mei 2023.

Staat jouw event er niet tussen of heb je andere vragen, neem dan contact met hardlopen voor bedrijven van de Atletiekunie op, of kijk voor meer informatie op hardlopen.nl voor bedrijven.

Hardlopen.nl voor bedrijven

Hardlopen.nl voor bedrijven is een initiatief van de Atletiekunie: de autoriteit in Nederland op het gebied van hardlopen. Het programma bestaat uit hardlooptrainingen en een online platform waarmee jouw werknemers ook zelfstandig aan de slag gaan.

Wekelijks komen één of meer gecertificeerde trainers van de Atletiekunie naar jullie toe voor een hardlooptraining op maat. En in de persoonlijke online omgeving vindt elke medewerker zijn of haar trainingsschema voor die week, afgestemd op eigen niveau, doel en mogelijkheden. Ook is dit de plek waar de lopers elkaar vinden en motiveren. Hardlopen.nl voor bedrijven

Belangenorganisatie van, vóór en dóór zelfstandig mkb-ondernemers

beUnited behartigt de belangen van zelfstandig mkb- & zzp ondernemers in Nederland. Samen zijn wij sterk en kunnen wij Nederland transformeren naar een samenleving waarin zelfstandig ondernemers respect en medewerking verdienen. Zorg samen met ons dat de stem van zelfstandig ondernemers gehoord zal worden en sluit je bij ons aan als:

beUnited organiseert, sinds 2011, meer dan 400 BitterBallenBorrels per jaar en biedt zelfstandig MKB ondernemers de mogelijkheid om te verbinden, verenigen, netwerken, contacten op te doen, elkaar te ondersteunen, informatie te vergaren en content te bieden. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Esther Vliege

beUnited column – i.s.m. Atletiekunie – auteur Esther Vliege

Ik schrijf voor de drie url's van de Atletiekunie. Voor atletiek.nl vertel ik vooral als achtergrond journalist de verhalen van topatleten en hun trainers. Bijvoorbeeld in aanloop naar een WK. Of ik breng na afloop de euforie van een gouden medaille onder woorden. Op atletiekunie.nl stimuleer ik verenigingen, bestuurders en leden nog meer uit hun club te halen met best practices en persoonlijke verhalen. Op hardlopen.nl deel ik uiteenlopende hardloopinspiratie voor de recreatieve lopers.

Geef een reactie