Test my site on google afbeelding van !Bewust sociaal op web

Waarom je meteen een Gatsby-website zou moeten hebben!

Test my site on google afbeelding van !Bewust sociaal op web

Waarom je meteen een Gatsby-website zou moeten hebben!

Volgens Google zijn performance en laadsnelheid op een mobiel, rankingfactoren. Factoren waardoor je website op een iets hogere plek in Google´s zoeklijsten komt. Handig als je door je klanten gevonden wilt worden. Ook handig als je niet veel geld wilt besteden aan Adwords. Toen ik mijn bedrijf begon, was de ideale laadsnelheid op een mobiel, 3 sec bij 3G. Nu inmiddels 2 jaar verder is dit 1 sec bij 4G. Mijn website gebouwd met Gatsby was al behoorlijk snel met 1,4 sec. Groot was dan ook mijn vreugde dat met de nieuwe update van Gatsby v2 naar v3 dit 1,1 sec werd. Bijna ideaal dus!  

Elke vermindering in laadtijd is winst

Voor diegene die bij dit kleine succesje van 300 ms sneller hun wenkbrauwen optrekken even het volgende. Voor Mobify, een Canadees salesforce-bedrijf, leidde elke 100 ms vermindering van de laadsnelheid van de homepage tot een toename van 1,11% in sessie-gebaseerde conversie. Met andere woorden een actie waarvan je wilt dat bezoekers van je website deze uitvoeren. Bijvoorbeeld het invullen van een infoformulier. Dit leverde volgens Web.dev, de website van Google devellopers een gemiddelde jaarlijkse omzetstijging van bijna $ 380.000 op. Kun je nagaan wat 300 ms zou kunnen opleveren! Dus ja voor mij grootte reden tot blijdschap.

Overstap naar Gatsby leverde tijdswinst op

In het begin had ik een website gemaakt met Bootstrap 4. Dat is simpel gezegd software waarvan je met onderdelen heel snel websites kunt bouwen, die optimaal draaien op een smartphone. Ideaal dus. Dacht ik toen. Performance cijfers gemeten met Lighthouse, de tool van Google, waren hoog. Laadsnelheid op mobiel kwam echter amper bij de 3 sec. Ondanks de besteden uren aan optimaliseren van de afbeeldingen. Frustraties liepen op totdat ik gewezen werd op Gatsby, een statische website. De tijd voor en tijdens Corona heb ik dus benut om dit eens nader te bestuderen en onder de knie te krijgen. Met als resultaat 1,1 sec en alle Lighthouse indictatoren groen op 100%.

performance Lighthouse !Bewust social op web
performance Lighthouse !Bewust social op web

Voor ondernemers zoals ik, is Gatsby perfect

Voor mij is Gatsby perfect. Natuurlijk als je in eigen beheer heel uitgebreide marketingcampagnes wilt opzetten. Of als je een op maat gemaakte database voor datamining wilt opzetten. Of als je een heel interactieve website wilt, dan zou ik Gatsby links laten liggen. Mijn website heeft de optie om blogs te plaatsen en ook een portfolio gedeelte. Daarnaast bestaat mijn marketingactie uit een gratis e-book en een optie om een afspraak met me in te plannen. Hij kan gekoppeld worden met een eenvoudig dashboard voor de blogs en afhankelijk van je wens het updaten van enkele gedeeltes van je website. Voor mij is dat voldoende. Wil je meer weten neem dan contact met me op.

 

 

Iwan Koenderman

!Bewust sociaal op web

0622196160

info@bewustsociaalopweb.nl

https://bewustsociaalopweb.nl

Iwan Koenderman
creatieve ondernemer

Geef een reactie