beUnited University slimme investering

De 5 meest populaire online oplichting om bewust te zijn van in 2020

Toen het world wide web voor het eerst gelanceerd, een gemeenschappelijk stuk van advies was om te voorkomen dat het geven van uw informatie uit en praten met vreemden. Nu leiden apps zoals Uber vreemden naar onze deur, zodat we een ritje in hun auto kunnen maken.

We zijn zo comfortabel gegroeid met behulp van het internet dat het gemakkelijk is om te vergeten dat er mensen zijn die tot niets goeds zijn. Cybercriminelen willen scam websites en online oplichting te creëren, zodat ze kunnen gebruikers verleiden tot het vrijwillig overhandigen van informatie of geld.

Niet veel verandert aan het begin van het decennium, met veel van de meest populaire online oplichting voor 2020 op zoek als bekende vijanden. Door meer te weten te komen over de meest voorkomende tactieken en die informatie te koppelen aan beveiligingsoplossingen zoals Norton 360,u beter voorbereid zijn op deze cyberbedreigingen in het nieuwe jaar.

1. Phishing

Wat het is: Phishing is een van de meest voorkomende cyberbedreigingen rond, maar het blijft net zo effectief. Phishers nemen de persona van iemand betrouwbaar – een vriend, buurman of collega – in een poging om u te overhandigen informatie of klik op een kwaadaardige link via e-mail, sociale media of andere messaging apps zoals WhatsApp.

Phishing-pogingen vinden elke maand wereldwijd plaats en terwijl ze vaak via e-mail plaatsvinden, breiden cybercriminelen hun aanpak uit om te dekken waar u ook met iemand één-op-één op het internet praten.

Hoe ter plaatse: De belangrijkste stap in het spotten van een phishing-poging is om uw tijd te nemen met het bekijken van de e-mail of het bericht. Dit zal u helpen ter plaatse inconsistenties, zoals verkeerd gespelde namen, slechte grammatica in de tekst en links die niet leiden tot de plaats die ze zouden moeten.

Voor de laatste, zweven over een link met de muiscursor als je niet zeker bent van. In de linkerbenedenhoek zie je de volledige URL en weet je of ze je naar een echte of scamwebsite sturen.

2. Nep-antivirussoftware

Wat het is: Als je surfen op het web en ineens krijg je een pop-up te zeggen dat uw computer nu is geïnfecteerd, is de kans groot dat het een online scam.

In werkelijkheid, deze nep-antivirus software advertenties en pop-ups willen dat je hun vrije software te downloaden, die alleen geeft je een virus, malware of ransomware, onder andere cyberbedreigingen.

Hoe ter plaatse: Vertrouw alleen virusinformatie van uw antivirus – en als u er geen hebt, zorg er dan voor dat u er nu een krijgt.

Wees op uw hoede voor eventuele pop-ups met flitsende lichten of die u aansporen om onmiddellijk actie te ondernemen door het downloaden van een applicatie. Een echte antivirusoplossing, zoals Norton AntiVirus Plus,zorgt voor uw problemen op de achtergrond en hoewel het u kan vragen om een actie te ondernemen, zal het u waarschijnlijk alleen op de hoogte stellen zodra de cyberdreiging is opgelost.

3. Maak geld gemakkelijk en snelle zwendel

Wat het is: We willen allemaal snel gemakkelijk geld verdienen, en cybercriminelen gebruiken dat om te azen op nietsvermoedende gebruikers.

Deze zwendel websites, die vaak zeggen dat je een week ter waarde van salaris te maken in slechts een paar uur, lokken u in met valse beloften. Vervolgens krijgen ze u om persoonlijke en financiële informatie, vaak gevoelig door de natuur.

Hoe ter plaatse: Een beetje gezond verstand gaat een lange weg. Terwijl we allemaal dromen van wordt betaald grote sommen geld in ruil voor bijna niets te doen, de kans dat echt zijn zijn slank.

Als u overweegt een geld te verdienen gemakkelijk en snelle zwendel, op zoek naar advertenties die zeggen dat het duurt weinig tot geen vaardigheid om mee te doen, dat u uw eigen uren of dat u moet betalen om te beginnen. Als de methode om gemakkelijk en snel geld te verdienen echt bestond, is het onwaarschijnlijk dat het op grote schaal zou worden gedeeld.

4. Fake shopping websites en formjacking

Wat het is: Hier is een twee-parter: er zijn duizenden websites die er zijn die proberen om je te laten geloven dat ze het echte werk en een deel van uw favoriete merken. Deze websites, die meestal onbekend zijn, proberen om scam u, zelfs waardoor u “grote deals” die tot 75 procent korting.

Op dezelfde manier, groepen van cybercriminelen zijn nu vaak met behulp van formjacking – een nieuwe cyberdreiging die creditcardgegevens steelt. Dit kan gebeuren wanneer een legitieme e-commerce website wordt gehackt (zonder dat de eigenaren het weten), waardoor cybercriminelen om u te leiden naar verschillende URL’s in het betalingsproces die er vergelijkbaar uitzien, maar eigenlijk stelen van uw informatie.

Hoe ter plaatse: E-commerce scam websites hebben een paar overeenkomsten. Ze hebben vaak vergelijkbare, maar niet identieke URL’s aan het merk dat ze proberen te imiteren. Ze hebben waarschijnlijk ook spelfouten en ongelooflijke prijzen die je nergens anders zult vinden – omdat ze niet echt zijn. In plaats daarvan, ze ofwel schip u nep-items of neem uw geld en geven u niets in ruil.

Op zoek blijven naar formjacking is moeilijker. Als u de pagina invoert om uw creditcardgegevens in te voeren, controleert u de URL om te controleren of u zich nog steeds op exact dezelfde website beschrijft waar u vandaan komt. Deze cybercriminelen zullen vaak veranderen de URL heel licht – zoals het toevoegen of wegnemen van een enkele letter – om detectie te voorkomen.

5. Tech support scam

Wat het is: In de vorm van een telefoongesprek of een advertentie nemen imitators van technische ondersteuning contact op met een gebruiker om hen te vertellen dat hun computer of apparaat is geïnfecteerd – vaak zonder het apparaat van tevoren te zien.

Na het vragen van de gebruiker om een applicatie die hen in staat stelt de computer op afstand te bedienen downloaden, deze cybercriminelen downloaden werkelijke virussen of geven de illusie dat er iets mis is met het apparaat. Vervolgens vragen ze om geld om het probleem op te lossen.

Hoe ter plaatse: Weet dat Microsoft, Google, Apple – kies welk bedrijf je wilt – zal nooit bellen om u te vertellen dat er iets mis is met uw computer. Op zijn hoogst kunnen ze een e-mail sturen waarin staat dat er iets mis is met uw apparaat en dat u ze moet bellen. Controleer altijd dubbel of deze nummers de echte ondersteuningsnummers zijn via een Google-zoekopdracht.

Op dezelfde manier, wees op uw hoede voor elke technische ondersteuning die kosten grote sommen geld om uw pc of Mac vast te stellen. Deze bedragen vaak totaal de helft of meer van wat de werkelijke apparaat waard is. Scam websites kunnen ook betalen voor reclame op Google te laten zien wanneer iemand zoekt naar technische ondersteuning, wat betekent dat uw beste inzet voor het krijgen van hulp voor uw apparaat is vaak contact opnemen met de fabrikant zelf.

Weten over deze vijf populaire online oplichting is een geweldige start. Door deze kennis te koppelen aan een uitgebreide oplossing zoals Norton 360, kan een extra beschermingslaag worden toegevoegd voor wanneer u online bankiert, op sociale media of browsen.

 

Bron; NortonLifeLock Inc. 

Pancras Pouw

(groot)vader, ondernemer, visionair, inspirator, vrijdenker, levenskunstenaar, verbinder, golfer

Een ervaren visionaire bestuurder/directeur die weet wat het is om (eind) verantwoordelijk te zijn voor een organisatie en gewend is om de strategie te bepalen en deze operationeel weet te vertalen naar doelen. Beschikt over een buitengewoon groot (social) netwerk en is zeer succesvol gebleken bij het uitrollen van "new business".

Een daadkrachtige persoonlijkheid, out of the box denker die de lijnen helder edoch daadkrachtig uitzet en daarbij vertrouwt op c.q. gebruik maakt van de kwaliteiten van het team en de organisatie.

Een echte stimulator met een heldere open leiderschapsstijl met een bewezen strategisch, financieel/bedrijfseconomisch en organisatorisch inzicht. En in de vervulde rollen/opdrachten verantwoordelijk geweest voor het initiëren van beleid en leiding geven aan de uitvoering, aan reorganisaties en het bedenken, opzetten en uitrollen van nieuwe organisatie(onderdelen), concepten, producten, diensten en marketingactiviteiten.

Geef een reactie